Na obchodu PS5 se objevily PS3 hry, chystá Sony zpětnou kompatibilitu?

Na obchodu PS5 se objevily PS3 hry, chystá Sony zpětnou kompatibilitu?

19 ledna, 2022 0 Od Martin Havel

Údajně chystaná nová služba, patent Marka Cernyho a nyní také PS3 hry na PS5 obchodu. Zpětná kompatibilita na konzolích Playstation začíná vypadat čím dál pravděpodobněji.

Obchod Playstationu 5 se začal čerstvě hemžit staršími tituly, které patří starším generacím konzolí, což v souvislosti s tím, že PS5 podporuje pouze hry z minulé generace, vzbuzuje spoustu otázek. Tou největší je, zda se konečně Sony rozhodlo po letech fanouškovského dožadování přidat opravdu zpětnou kompatibilitu do seznamu „fíčur“, které bude jejich konzole nabízet. V zásadě zde existují dvě možnosti. Jde jenom o prostou chybu, kdy se na store objevily hry, které neměly, nebo se tam objevily, protože někdo je tam přidal dříve, než měl.

Načasování ovšem nahrává spíše tomu, že časem by se hry na obchodu pro PS5 opravdu objevit mohly. Před nedávnem totiž zažádal o patent související se zpětnou kompatibilitou systémový architekt Playstationu 5 Mark Cerny. Další indicií k tomu, že by starší hry po letech konečně mohly být hratelné na PS5 je, že Sony podle Bloombergu chystá vlastní službu, která by měla konkurovat game passu. Služba pod krycím názvem „Spartacus“ by měla být v podstatě kombinací PS Plus a několika dalšíc doplňkových služeb, mezi které by patřil právě i onen game pass. Už se o ní také téměř s jistotou ví, že bude mít tři různé stupně předplatného. Kterou hru ze starších generací byste si rádi zahráli na PS5, ale zatím nemůžete?

Obrázek: newsfounded.com